Antwerpen Stadswaag

Antwerpen - Stadswaag

Stadswaag foto 2 (2)
Stadswaag foto 1 (1)

ANTWERPEN


STADSWAAG


Opdrachtgever: Quares vastgoed


Architect: Wil Bots10/2018 - 10/2019

hoe het vroeger was

Het gebouw  op de Stadswaag in Antwerpen was een onderdeel van de Noord-Natie en huisde kantoren van verschillende afdelingen.

Nadat de Noord-Natie de gebouwen had verlaten hebben de gebouwen enkele jaren leeg gestaan, wachtend op een nieuwe bestemming

Nadat de stad Antwerpen de gebouwen had verkocht aan, werd er een nieuwe bestemming voor het leegstaande gebouw uitgewerkt.

De historische panden werden omgebouwd tot een werk- leefomgeving met en co-working ruimte en appartementen met verschillende indelingen, gaande van duplex loft appartementen tot 1-kamer studio's. Allemaal met een eigen karakter en hoge afwerkingsgraad.

Zo werd er van dit markant stadszicht omgetoverd tot een jong bruisend werk/woonconcept dat het karakter van het gebouw alleen maar eer aandoet.


Als eigenaar omschrijft Quares dit project als:

"Met bewondering en respect voor de authenticiteit van deze 16de eeuwse site hebben wij van de Stadswaag een eigentijdse, architecturale parel gemaakt met een rustige groenzone en alle comfort voor de jonge, moderne stadsbewoner."


tijdens de werken:

het eindresultaat:

Met dank aan Quares voor het ter beschikking stellen van de visualisaties